'Eigenaar wil HEMA verkopen'

'Eigenaar wil HEMA verkopen'
10-06-2017 09:53 | Financieel | auteur ANP

AMSTERDAM - Eigenaar Lion Capital wil af van de HEMA. Volgens De Telegraaf is het investeringsbedrijf de markt voor een verkoop of beursgang aan het aftasten.

De krant haalt zakenbankiers en bronnen binnen HEMA aan. Een adviseur bij bedrijfsverkopen en beursgangen aan de Zuidas verwacht ,,rond de zomer" een uitnodiging aan zakenbankiers, advocaten en communicatiestrategen om met voorstellen te komen over hoe een transactie vorm te geven.

Die is dan waarschijnlijk pas in 2018 aan de orde, aldus De Telegraaf. Er is ook nog geen keus gemaakt voor ofwel een beursgang van de HEMA, ofwel een onderhandse verkoop. Wel zou dat laatste om praktische redenen de voorkeur van Lion hebben. Een derde scenario, mocht plan A of B mislukken, is het aan boord halen van extra nieuwe aandeelhouders zodat Lion zijn belang kan verkleinen.

HEMA verwijst naar een eerdere uitspraak van topman Tjeerd Jegen. "Het is aan aandeelhouder Lion Capital om te bepalen wanneer het bedrijf verkocht wordt. Iedereen weet dat dit gaat gebeuren. Ik focus me op de omzet en de marge en ik ben heel blij met de huidige cijfers" Lion reageerde niet.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,801
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden