Daders Londen Bridge wilden vrachtwagen huren

Daders Londen Bridge wilden vrachtwagen huren
10-06-2017 09:39 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - De drie islamitische mannen die vorige week zaterdag met een bestelbusje met hoge snelheid inreden op voetgangers op de Londen Bridge in Londen, hadden 's ochtends geprobeerd een vrachtwagen van 7,5 ton te huren. Ze kregen de vrachtwagen echter niet mee, omdat ze problemen hadden met de betaling.

Bij de aanslag kwamen acht mensen om. Volgens de politie hadden de gevolgen veel groter kunnen zijn als de daders de truck hadden gebruikt, zo zei het hoofd van de Londense anti-terreureenheid vrijdag. In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn nog twee verdachten in deze zaak aangehouden. Het gaat om een 27- en en 28-jarige man uit het oosten van Londen. In totaal zitten nu zeven mensen vast in verband met het bloedbad van 3 juni.

Hoewel Islamitische Staat (IS) de aanslag formeel heeft opgeëist, zijn er volgens de politie geen aanwijzingen dat de drie mannen door IS werden aangestuurd. De politie onderzoekt nog waar de drie mannen elkaar van kenden. Een van de daders kwam uit Pakistan, de ander uit Italië en de derde had banden met Libië, Marokko en Ierland.

De politie kwam met gedetailleerde informatie over de daders. Ze hadden paarse keramische messen vastgemaakt aan hun polsen en droegen bomgordels die nep bleken te zijn. In het bestelbusje vond de politie elf wijnflessen, gevuld met brandbare vloeistof, mogelijk om als molotovcocktail weg te gooien.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden