Clicky


'Wilco Viets slachtoffer steekpartij Putten'

'Wilco Viets slachtoffer steekpartij Putten'
10-06-2017 09:37 | Misdaad | auteur Redactie [FE]

PUTTEN - Wilco Viets, een van de twee ten onrechte veroordeelde mannen in de Puttense moordzaak, is vrijdagavond bij een steekpartij zwaargewond geraakt. Dat meldt misdaadjournalist Peter R. de Vries zaterdag op Twitter. Viets is geopereerd en buiten levensgevaar, aldus De Vries.

Viets is volgens De Vries tien keer gestoken door een Poolse man die hij een lift had aangeboden. Bij de aanhouding van die man heeft de politie een schot gelost. Ook werd een vrouw aangehouden, meldde de politie vrijdag al.

De Vries meldt dat Viets en zijn dochter vrijdagavond in Putten reden en werden aangesproken door de Poolse man en vrouw die zeiden dat ze hulp nodig hadden en snel naar de politie moesten. Het stel stapte in en werden naar het politiebureau gebracht. Daar viel de Pool Viets plotseling aan met een mes en stak hem in zijn hoofd, hals, borst en hand. Op dat moment kwam net een surveillanceauto van de politie langsrijden, waarop agenten het Poolse stel aanhielden.

Volgens De Vries staat de steekpartij los van de Puttense moordzaak. Door zijn speurwerk werden Viets en mede-veroordeelde Herman Dubois na negen jaar cel uiteindelijk vrijgesproken van de moord op stewardess Christel Ambrosius.

Foto's

  • Van de Brug
    Van de Brug