Clicky

 
Transport Online - Zundert wil camping Fort Oranje sluiten

Zundert wil camping Fort Oranje sluiten

Zundert wil camping Fort Oranje sluiten
09-06-2017 14:08 | Binnenland | auteur ANP

ZUNDERT - Zundert is van plan de beruchte camping Fort Oranje in het dorp Rijsbergen te sluiten. Volgens de gemeente is de situatie er onhoudbaar: er is veel criminaliteit, veel van de ruim zeshonderd bewoners verkeren in een erbarmelijke situatie en de caravans zijn in slechte staat.

Het voornemen is vrijdag bekendgemaakt op een bijeenkomst met de burgemeesters van Zundert en Breda, de politie en de GGD. "De woon- en leefsituatie op Fort Oranje is volstrekt onacceptabel en vraagt om direct en stevig ingrijpen van de overheid", aldus de Zundertse burgemeester Leny Poppe. "Fort Oranje is geen normale camping meer." Onder de bewoners zijn 120 kinderen, van wie velen jonger dan veertien jaar.

In het komende jaar wil de gemeente de verpauperde camping saneren en de huidige bewoners ergens anders huisvesten. Eigenaar Cees Engel heeft twee weken de tijd om te reageren op de voorgenomen sluiting. Tegen BN DeStem zei Engel voorafgaand aan de persconferentie dat hij niet was ingelicht over het plan en dat hij ,,uiteraard" bezwaar gaat aantekenen.

De camping werd geportretteerd in de SBS6-serie 'Fort Oranje: Camping of krottenwijk'. Eerder dit jaar sprak minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) tijdens een bezoek aan Fort Oranje van 'criminele uitwassen' en 'maffia-achtige toestanden' die hij er had aangetroffen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,571

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions