Clicky

 
Transport Online - Grootste containerschip ter wereld 'OOCL HongKong' komt naar Rotterdam

Grootste containerschip ter wereld 'OOCL HongKong' komt naar Rotterdam

Grootste containerschip ter wereld 'OOCL HongKong' komt naar Rotterdam
09-06-2017 11:16 | Haven Nieuws | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Na de aankomst van de MOL Triumph (20.170 TEU) op 19 mei en de aankomst van de Madrid Maersk (20.568 TEU) op maandagmorgen 12 juni - arriveert naar verwachting op vrijdagmiddag 23 juni de OOCL HongKong in Rotterdam.

Het is met 21.413 TEU ’s werelds grootste containerschip en arriveert tevens in Europa in de havens van Felixstowe, Gdansk en Wilhelmshaven. De aankomst is de apotheose van een maand lang steeds grotere containerschepen in Rotterdam en bevestigt het belang van de schaalvergroting van de containervaart voor de Rotterdamse haven.

MSC Oscar

Ruim twee jaar lang voerde de MSC Oscar de lijst van grootste containerschepen aan, maar dit voorjaar is het schip verdrongen uit de top drie. De aankomst van de drie ULCC’s (ultra large container carriers) onderschrijft het belang van de schaalvergroting in de containeroverslag. Emile Hoogsteden - directeur Containers, Breakbulk & Logistics - is blij met de komst van de containerreuzen: “Rotterdam is de enige haven van Noordwest-Europa waar deze grote schepen zonder beperkingen kunnen aanmeren.”

Maasvlakte 2 op stoom

Hoogsteden is ook ingenomen met de opvallende groei in de Rotterdamse containersector (8,8% in volume (TEU), 10,8% in gewicht) in het eerste kwartaal van 2017. “De groei van de containeroverslag komt voor een groot deel doordat Maasvlakte 2 nu echt op stoom is.” De nieuwe terminals op Maasvlakte 2 draaien steeds beter en rederijen hebben forse hoeveelheden lading die eind 2015/begin 2016 naar elders was verschoven, weer naar Rotterdam verplaatst.

Directeur Ronald Lugthart van Rotterdam World Gateway, één van de twee volledig geautomatiseerde containerterminals op de Maasvlakte 2, bevestigde dat vorige maand tijdens de aankomst van de MOL Triumph: “De bezettingsgraad van onze volledige geautomatiseerde terminal ligt nu rond de 90 procent.”

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions