Clicky

 
Transport Online - Flinke passagiersgroei KLM in drukke meimaand

Flinke passagiersgroei KLM in drukke meimaand

Flinke passagiersgroei KLM in drukke meimaand
09-06-2017 09:25 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

PARIJS - KLM heeft in de voor Schiphol zeer drukke meimaand 2,9 miljoen passagiers vervoerd, ruim 10 procent meer dan een jaar eerder. Daarmee was het Nederlandse deel van Air France-KLM goed voor het grootste deel van de totale passagiersgroei bij de luchtvaartgroep.

De passagiers van KLM legden ook 10 procent meer kilometers af. Doordat het stoelaanbod maar een kleine 7 procent hoger lag, waren de vliegtuigen beter gevuld. De gemiddelde bezettingsgraad nam met 2,6 procentpunt toe tot een recordniveau van 87,4 procent.

Zustermaatschappij Air France vervoerde 4,3 miljoen passagiers, die samen 2,5 procent meer kilometers vlogen dan een jaar eerder. Ook dat was ruimschoots voldoende om het extra beschikbare stoelaanbod te vullen. De bezettingsgraad ging met 0,9 procentpunt omhoog naar van 83,6 procent.

Bij Transavia was gemiddeld 90 procent van de stoelen aan boord gevuld. De prijsvechter vervoerde 1,5 miljoen reizigers. Dat is 11 procent dan een jaar eerder, terwijl de capaciteit een kleine 10 procent hoger lag.

Air France-KLM liet vrijdag verder weten dat de ticketprijzen ook vorige maand een herstel lieten zien. In april kon de luchtvaartgroep ook al een stijging melden. Daarmee kwam een einde aan een lange periode waarin de prijzen door hevige concurrentie en overcapaciteit fors onder druk stonden.

De Aziatische markt liet in mei een sterk herstel zien. De vraag in dat werelddeel stond afgelopen jaar onder druk door de aanslagen in Parijs en Nice. Vooral Air France had daar veel last van. Het hardste groeide de Noord-Amerikaanse markt. KLM verkocht bovendien fiks meer tickets voor vluchten binnen Europa.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden