Clicky


Hoogtebeperking scheepvaart sluis St. Andries

Hoogtebeperking scheepvaart sluis St. Andries
08-06-2017 13:56 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

HEEREWAARDEN - Op 6 juni is er 's avonds een dusdanige storing aan de hefboom op de brug bij sluis Sint Andries opgetreden, dat Rijkswaterstaat besloten heeft om een hoogtebeperking voor de scheepvaart in te stellen en de brug niet langer te bedienen. Schepen die niet onder de brug door kunnen, worden omgeleid via het Maas-Waalkanaal. Het wegverkeer ondervindt op deze manier geen hinder van de storing.

Momenteel wordt de storing geanalyseerd. Daarna kan een prognose gegeven worden over de reparatietijd. Totdat de hefboom gerepareerd is en de storing verholpen, worden schepen die niet onder de brug door kunnen, omgeleid via het Maas-Waalkanaal. Het is nu nog niet te zeggen hoe lang dit gaat duren.

Storingen

Sluis St. Andries heeft onlangs te maken gehad met een viertal technische storingen van verschillende aard (16, 21, 24 en 29 mei) en een viertal storingen aan een hefboom (29-30 mei en 5-6 juni). Er is geen duidelijk verband aan te tonen tussen de technische storingen. Medio 2016 is er fiks onderhoud gepleegd aan het sluiscomplex, waardoor de storingen die in die periode optraden, aanzienlijk verminderd zijn. Helaas zijn er de afgelopen weken na een flinke storingsvrije periode weer enkele storingen opgetreden die gezien de fikse omleidingsroute voor autoverkeer erg vervelend zijn.