Transport Online - Coldservice neemt Diepop Waalwijk over

Coldservice neemt Diepop Waalwijk over

Coldservice neemt Diepop Waalwijk over
08-06-2017 12:20 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie [FE]

VEGHEL/WAALWIJK - Dienstverlener Coldservice uit Veghel neemt Diepop uit Waalwijk over. Coldservice kan dankzij de overname niet alleen de capaciteit richting haar klanten uitbreiden, maar zal het bedrijf haar dienstpakket kunnen verbreden met piece picking, de opslag van zogenaamde open producten, inpakken, ompakken en vlees verwerken.

Coldservice is een jong bedrijf; het werd pas in 2013 opgericht. Het biedt een complete dienstverlening voor het koelen, invriezen, verpakken en/of opslaan van temperatuurgevoelige producten. Daarnaast verzorgt Coldservice ook (inter)nationale transporten. Daarvoor staan niet minder dan 30 vrachtwagens met moderne koelunits tot de beschikking.

Het distributienetwerk beperkt zich niet tot Nederland, maar er wordt ook veel naar Europese bestemmingen gereden, met name België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf kent vanaf de start al een onstuimige groei en heeft meerdere uitbreidingen achter de rug. Een nieuw hoogbouwmagazijn met magazijnkranen staat al in de steigers, maar de expansie moet mede gerealiseerd door de overname van Diepop uit Waalwijk.

Een onstuimig begin

Maickel Versantvoort, Managing Director bij Coldservice, vertelt: ”Na jarenlang elders ervaring te hebben opgebouwd, ben ik in 2013 met enkele partners Coldservice gestart. Wij richten ons puur op de gekoelde producten. Doordat flexibiliteit hoog bij ons in het vaandel staat en klanten niet graag ‘nee’ verkopen, waren de eerste 16.000 palletplaatsen binnen vier weken helemaal vol. Momenteel hebben wij 38.000 palletplaatsen tot de beschikking, maar dat is ook niet voldoende. Een nieuw hoogbouwmagazijn moet nog eens 12.000 palletplaatsen opleveren.”

Het magazijn in de huidige vorm kent twee aparte expedities met elk zes docks. De ene wordt gebruikt voor gekoelde artikelen en de ander voor de diepvriesproducten. De diepvrieszijde ontvangt vooral goederen met een relatief laag palletgewicht en worden via transportbanen van en naar de vriesopslag getransporteerd. Momenteel wordt in Veghel vooral zuivel, aardappelen en kleurstoffen opgeslagen. Pallets worden compleet in- en uitgeslagen; piece picking vanaf pallets komt niet voor. Het nieuwe gedeelte zal volledig diepvries worden en de geautomatiseerde systemen komen van system integrator Costo uit Doetinchem.

Diepop

Maickel vervolgt: “Het nieuwe magazijn zal een state-of-the-art magazijn worden dat twee keer zoveel pallets als in de oude situatie zal kunnen verwerken. Speciale bufferboxen met een interne temperatuur van -20˚ Celsius zorgen ervoor dat wij pallets kunnen klaarzetten zonder dat we ons hoeven druk te maken of de vrachtwagens wel op tijd arriveren. Deze snelheid en capaciteit van uitleveren is ongekend en toch zal het niet voldoende zijn om onze ambities te temperen.”

Daarom wordt begin deze maand de overname van Diepop afgerond. Het bedrijf uit Waalwijk is een fraaie aanvulling op de activiteiten van Coldservice. Zo kan orderverzamelen op stuksniveau worden uitgevoerd en vleesproducten worden verwerkt of omgepakt. Diepop heeft een capaciteit van 10.000 palletplaatsen en dat is een mooie aanvulling op de 50.000 palletplaatsen van Coldservice als de hoogbouw in Veghel is voltooid.

Kwaliteit en milieubewust ondernemen

Daarnaast past Diepop perfect bij het streven van Coldservice naar een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening. Coldservice werkt met een kwaliteitsmanagementsysteem waarin goedgekeurde procedures worden gewaarborgd. Mede daardoor heeft Coldservice het BRC Storage en Distribution certificaat en het SKAL BIO certificaat behaald. Bij Diepop ligt de lat niet lager; zo heeft het bedrijf naast de BRC certificering tevens de SKAL certificering in het bezit (voor biologisch geproduceerde producten).

De aandacht voor milieuzaken is bij beide bedrijven ook opvallend. En dat is in de koelbusiness geen overbodige luxe. Niet voor niets is Coldservice al een van de grootste producenten van zonne-energie in het zuiden van Nederland met binnenkort 6.000 zonnepanelen op de daken.

In Veghel werken momenteel circa 45 medewerkers en bij Diepop 15 vaste medewerkers, met een flexibele schil van nog eens 30 medewerkers. De vestiging in Waalwijk zal ook onder naam Coldservice door het leven gaan.

Toch kijkt Maickel Versantvoort alweer voorbij de horizon. “De uitbreiding van capaciteit en verbreding van het dienstpakket is nu een geweldige stap voor ons", concludeert hij. “Maar toch denk ik dat wij in de nabije toekomst al verder willen groeien.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions