Transport Online - Vanaf woensdagavond meer rijstroken voor verkeer op Afsluitdijk

Vanaf woensdagavond meer rijstroken voor verkeer op Afsluitdijk

Vanaf woensdagavond meer rijstroken voor verkeer op Afsluitdijk
07-06-2017 19:43 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

KORNWERDERZAND - Omdat de wind in de komende uren gaat liggen, kan in de loop van de avond het verkeer op de A7 ter hoogte van Kornwerderzand weer in beide richtingen gebruik maken van één of meerdere rijstroken. Door de afname van de wind is er dan geen gevaar meer dat delen van de steiger de weg op waaien, meldt Rijkswaterstaat.

Donderdagmorgen 09.00 uur start de aannemer met het afbouwen van de steiger. Dit duurt tot vrijdagmiddag 15.00 uur. In verband met het Oerol festival opTerschelling worden de overige steigers niet in het weekend, maar conform planning tussen dinsdagavond 13 juni en zondagavond 18 juni afgebouwd. Tijdens het afbouwen is er maar 1 rijstrook in beide richtingen beschikbaar. Verkeer moet tijdens het afbouwen rekening houden met vertraging.

Er vinden renovatiewerkzaamheden plaats aan de heftorens van de spuisluizen. Door de harde wind is een van de steigers rond de heftorens instabiel geworden waardoor er kans bestond op vallende delen op het wegdek. Rijkswaterstaat heeft voor de veiligheid van de weggebruiker de rijstroken tijdelijk moeten afsluiten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,741
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions