Clicky

 
Transport Online - Bakker Groep kiest voor twaalf keer IVECO Stralis NP 400pk voor supermarktdistributie

Bakker Groep kiest voor twaalf keer IVECO Stralis NP 400pk voor supermarktdistributie

Bakker Groep kiest voor twaalf keer IVECO Stralis NP 400pk voor supermarktdistributie
07-06-2017 17:30 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

TILBURG - Recent heeft Bakker Groep twaalf nieuwe IVECO Stralis NP’s in gebruik genomen. Deze duurzame trekkers met LNG (vloeibaar aardgas) als brandstof zullen worden ingezet voor het bevoorraden van Albert Heijn supermarkten vanuit het distributiecentrum van Bakker Groep in Tilburg.

Bakker Groep kiest voor twaalf duurzame en schone IVECO Stralis NP’s voor supermarktdistributie in opdracht van Albert Heijn. Bakker Groep mag met deze stille trucks(Piek gecertificeerd) buiten de venstertijden winkels in binnensteden bevoorraden. Daarnaast levert de inzet van deze trucks op LNG grote voordelen op voor het milieu. De reductie van de CO2-emissie is 15 procent en kan bij het gebruik van bio-LNG oplopen tot 95 procent. Daarnaast stoot de aardgasmotor van de IVECO’s 70 procent minder NOx en 95 procent minder fijnstof uit.

De chauffeurs van Bakker Groep die op de nieuwe voertuigen zullen gaan rijden hebben ervaring met de brandstof en de eerdere generatie LNG-trucks van IVECO. Met de nieuwe Stralis NP hebben zij echter een ruimere Hi-Way cabine, meer vermogen (IVECO Cursor 9 aardgasmotor, 400pk en 1700Nm) en een automatisch schakelende versnellingsbak tot hun beschikking. Daarnaast heeft de Stralis NP twee brandstoftanks met een gezamenlijke inhoud van 390 kilogram, waarmee circa 1500 kilometer kan worden afgelegd. De chauffeurs van Bakker Groep zullen LNG tanken bij het tankstation van Rolande aan de Schepersvenweg in Berkel-Enschot.

Ruim honderd jaar geleden begint de geschiedenis achter Bakker Logistiek. Egbert Bakker begon met het transporteren van sterke drank tussen Rotterdam en Amersfoort. Toen ter tijd gebeurde dit nog met een trekschuit. In de loop der jaren is het familiebedrijf flink gegroeid. Bakker Logistiek heeft in de loop van de tijd een aantal ondernemingen overgenomen. Stuk voor stuk familiebedrijven die gewend zijn om zich continu aan te passen aan de veranderende wensen van klanten.

Momenteel heeft de complete Bakker Groep 10 vestigingen en distributiecentra in Nederland. Het hoofdkantoor staat in Zeewolde. Het totale wagenpark bevat ruim 600 trekkende eenheden en bij het bedrijf werken ruim 1850 medewerkers. Het transportbedrijf was één van de eerste ondernemingen in Nederland die trucks inzette met LNG als brandstof. Inmiddels hebben de voertuigen uit de eerste generatie IVECO LNG-trucks van Bakker ruim 700.000 kilometer afgelegd in de supermarktdistributie.

Foto's

 • Wempe Transport
  Wempe Transport
 • Wempe Transport
  Wempe Transport
 • CSE
  CSE
 • CSE
  CSE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden