Vrachtwagenchauffeurs op de bon voor negeren inhaalverbod A1

Vrachtwagenchauffeurs op de bon voor negeren inhaalverbod A1
07-06-2017 12:20 | Controles | auteur Redactie [FE]

RIJSSEN/HOLTEN - De politie heeft vorige week donderdag tussen 08:00 uur en 12:00 uur, met motorrijders van het district Twente, gecontroleerd op de naleving van het inhaalverbod voor vrachtwagens op de A1 onder Rijssen en Holten.

Er zijn 22 vrachtwagenchauffeurs bekeurd voor het negeren van het inhaalverbod. Alle vrachtwagenchauffeurs hebben een proces-verbaal gekregen, meldt de politie woensdag.

Tevens bleek tijdens een staandehouding van een buitenlandse chauffeur dat deze nog gezocht werd in Nederland. De 41-jarige man is ingesloten voor verder onderzoek.

Tijdens een andere staandehouding bleek dat een 46-jarige Letse chauffeur met een dubbele chauffeurspas aan het rijden was. De man is gehoord en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt ter hoogte van € 1.500,-. De tweede kaart is ingenomen en wordt opgestuurd naar de Letse autoriteiten.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden