Transport Online - Overlast op spoor Amsterdam door harde wind

Overlast op spoor Amsterdam door harde wind

Overlast op spoor Amsterdam door harde wind
06-06-2017 16:55 | Algemeen | auteur ANP

AMSTERDAM - Metrostation Spaklerweg in Amsterdam blijft vanwege het stormachtige weer de hele dag dicht. Het station moest dinsdagmiddag worden ontruimd nadat bouwmaterialen op het spoor waren gewaaid.

De dakbedekking raakte omstreeks 14.00 uur los door de harde wind en belandde op het spoor. Sindsdien is volgens een GVB-woordvoerster met man en macht gewerkt om te zorgen dat het station weer in gebruik kan worden genomen. "De aannemer is zo snel mogelijk ter plaatse gekomen om de bouwmaterialen die niet goed vastzaten weer te bevestigen'', meldde ze.

Dat bouwmateriaal is van de rails gehaald en de benodigde reparaties zijn uitgevoerd. "Maar uit voorzorg, in verband met de code geel, blijft station Spaklerweg de rest van de avond gesloten'', stelde de woordvoerster. Openbaar vervoerder GVB stuurt medewerkers naar het station om mensen van reisinformatie te voorzien.

De problemen bij het station zorgden ook voor overlast in het treinverkeer in Amsterdam. Door de op het spoor belandde platen konden ook sommige treinen tijd niet rijden over het nabijgelegen treinspoor, maar dat is volgens ProRail inmiddels weer vrijgegeven.

De harde wind zorgde ook op andere plaatsen in Nederland voor problemen in het treinverkeer. Op meerdere plaatsen waaiden bomen op het spoor. "We hebben daar spooraannemers voor. Die gaan dan die bomen weghalen'', aldus een woordvoerder van ProRail. Ook zijn er zogenoemde incidentbestrijders die in noodgevallen kunnen uitrukken om omgewaaide bomen met kettingzagen te verwijderen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,326

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions