Clicky


Sandra Reemer overleden

Sandra Reemer overleden
06-06-2017 16:55 | Showbizz | auteur ANP

GEMONDE - Zangeres en presentatrice Sandra Reemer is dinsdag op 66-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van borstkanker. Haar manager en woordvoerder Rik Luijcx maakte haar overlijden bekend.

Sandra Reemer werd geboren als Barbara Alexandra in Bandoeng, Indonesië. Ze werd als zangeres bekend met het duo Sandra & Andres. Als solozangeres deed zij drie keer mee aan het Eurovisie Songfestival: in 1972, 1976 en 1979. Ook stond zij in 1983 op het podium als achtergrondzangeres voor Bernadette.

Als presentatrice boekte zij succes met programma’s als Showmasters, de Show van de Maand en Wedden Dat? In het laatste programma noemde medepresentator Jos Brink haar altijd 'Kroepoekje', wat niet bij iedereen goed viel.

Afgelopen seizoen was Reemer nog te zien in het programma Gouden Jaren van Omroep Max waarin zij met andere bekende Nederlanders afreisde naar Indonesië. De omroep zendt dinsdagavond een compilatie van het programma uit.

Op sociale media reageren velen op het nieuws van het overlijden van Reemer. Ook Addy van den Krommenacker laat weten ,,diep geschokt” te zijn. De modeontwerper was jarenlang bevriend met haar."Ik ben diep geschokt door het plotselinge overlijden van mijn goede vriendin. Meer dan 35 jaren waren wij goede vrienden en heb ik haar gekleed”, liet hij vanuit Italië weten op Twitter. "Zij heeft aan de wieg gestaan van mijn carrière als modeontwerper en heeft mij altijd enorm gesteund in mijn loopbaan. Ik zal haar enorm missen!”

Songfestivalkenner Cornald Maas refereert op Twitter aan haar zangcarrière."Elegant, met ’t hart op de goeie plek en met het lef om Nederland drie keer (met succes) op het Songfestival te vertegenwoordigen.”