Clicky


Grote brand bij afvalverwerker Van Gansewinkel Rotterdam

Grote brand bij afvalverwerker Van Gansewinkel Rotterdam [+foto]
04-06-2017 22:09 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - Bij afvalverwerkingsbedrijf Van Gansewinkel in Rotterdam heeft zondag een grote brand gewoed. Die ontstond omstreeks 19.00 uur in een berg afval van 40 bij 20 meter, overwegend huisraad dat eerder als grofvuil is opgehaald. Dat meldde de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Hoe de brand bij het bedrijf aan de Ophemertstraat was ontstaan, is nog niet bekend.

Rond 23.00 uur was de brand onder controle. Het nablussen zal nog een aantal uur duren. Het bedrijf staat in een gebied met veel industrie en nauwelijks bewoning. Inwoners van Charlois en Pendrecht werd verzocht ramen en deuren gesloten te houden.

De brandweer was met veel materieel ter plaatse. De bluswerkzaamheden namen veel tijd in beslag ,,Het is een kwestie van heel veel water gebruiken'', aldus de woordvoerder van de veilgeheidsregio die benadrukte dat het bluswater wordt opgevangen om bodemverontreiniging zo veel mogelijk tegen te gaan.

Het is de derde keer in minder dan een jaar tijd dat brand uitbreekt bij Van Gansewinkel. Eerder gebeurde dat in juli 2016 en in april dit jaar. Volgens de veiligheidsregio is er geen verband tussen de drie branden. Die vermoedt dat de warmte van de afgelopen dagen een rol heeft gespeeld.