IS claimt verantwoordelijkheid aanslag Londen

IS claimt verantwoordelijkheid aanslag Londen
05-06-2017 00:48 | Buitenland | auteur ANP/RTR

CAÏRO - Terreurgroep Islamitische Staat heeft de aanslag in Londen van zaterdagavond opgeëist. Dat meldt persbureau Reuters zondag op basis van media gelieerd aan IS.

Het nieuwsmedium Amaq bracht zo'n 24 uur nadat de aanslag plaatsvond een verklaring naar buiten. "Een afdeling van strijders van Islamitische Staat voerde de aanval in Londen gisteren uit'', luidde de boodschap op de nieuwssite.

Door de aanslag kwamen zeven mensen om het leven en tientallen liggen nog gewond in het ziekenhuis. Drie terroristen reden zaterdag met een busje op voetgangers in op de Londen Bridge in de Britse hoofdstad. Daarna trokken ze met messen de straat op en vielen verschillende mensen aan.

De politie in Londen heeft de identiteit vastgesteld van de drie daders. De namen van het drietal worden vrijgegeven zodra dat "operationeel mogelijk'' is. De politie voegt eraan toe dat momenteel nog vier verschillende panden doorzocht worden.

Twaalf mensen zijn zondag aangehouden, van wie er een is vrijgelaten. De daders werden door de politie ter plekke doodgeschoten.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,793
Diesel1,485

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden