Clicky


Politie Londen jaagt op drie verdachten

Politie Londen jaagt op drie verdachten
04-06-2017 01:01 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - De politie in Londen maakt na het incident op London Bridge jacht op drie verdachten, die mogelijk gewapend zijn, meldt de BBC.

Een bestelbusje week zaterdagavond af van de rijbaan en reed met hoge snelheid in op voetgangers op de brug. Een ooggetuige zei tegen een radiostation dat drie mannen uit het voertuig sprongen en met messen instaken op willekeurige voorbijgangers.

De politie meldde na het incident op de brug ook een voorval op de nabijgelegen Borough Market. Daar zouden twee mannen gasten in een restaurant hebben aangevallen met messen, meldde CNN. Volgens een getuige werd een serveerster in haar keel gestoken en een man in zijn rug.

De politie zei dat gewapende agenten reageerden en dat er was geschoten. Zij waarschuwde burgers op hun hoede te zijn, weg te rennen, zich te verstoppen en het alarmnummer te bellen zodra dat kan.

Op beelden van Sky News is te zien dat mensen in een bar in Borough Market op de grond gaan liggen als de politie binnenvalt. Het is onduidelijk of het om hetzelfde restaurant gaat waar de steekpartij plaatsvond.