Clicky


Busje rijdt in op voetgangers London Bridge

Busje rijdt in op voetgangers London Bridge [+foto]
04-06-2017 00:34 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - Op de London Bridge in Londen heeft zich zaterdagavond een ernstig incident voorgedaan. Volgens de BBC is een bestelauto met hoge snelheid ingereden op voetgangers op de brug. Een ooggetuige zei dat vijf tot zes mensen werden geraakt.

Diverse Britse media meldden op basis van ooggetuigen dat tijdens het incident mensen werden aangevallen met messen. Een buurtbewoner, een ex-militair, zei tegen Sky News dat ook stevig werd geschoten. Een medewerker van de BBC zei dat verschillende getuigen zeker drie mensen gewond op de grond hadden zien liggen.

De politie zei dat diverse eenheden na de melding waren uitgerukt. Zij maande mensen via Twitter uit de buurt te blijven.

Behalve bij de brug, die in beide richtingen dicht was, waren agenten op weg naar een melding op de Borough Market, niet ver van de brug. Het vervoersbedrijf van Londen zei dat het nabijgelegen metrostation op last van de politie was gesloten.

Het is het zoveelste gewelddadige incident in Engeland in korte tijd. Door een bomaanslag op een popconcert in Manchester op 22 mei kwamen 22 mensen om het leven.

In maart werd Londen opgeschrikt door een aanslag met een auto op voetgangers op de Westminster Bridge, niet ver van de parlementsgebouwen. Een 52-jarige man raasde over het trottoir en kwam tot stilstand tegen een hek. Daarna stapte hij uit en stak een politieman dood, voordat hij zelf werd neergeschoten. Door de aanslag kwamen naast de agent vier mensen om het leven. Terreurgroep Islamitische Staat claimde dat de aanslagpleger een IS-soldaat was.