Clicky


Rock am Ring afgebroken vanwege dreiging

Rock am Ring afgebroken vanwege dreiging
03-06-2017 00:26 | Buitenland | auteur ANP

NÜRBURGRING - De organisatie van het muziekfestival 'Rock am Ring' heeft in overleg met de politie besloten het driedaagse evenement vrijdagavond tegen zonsondergang te onderbreken wegens een terreurdreiging. De tienduizenden bezoekers werd door organisator Marek Lieberberg via de geluidsinstallatie op het hoofdpodium gevraagd het terrein zo rustig mogelijk te verlaten omdat er mogelijk een gevaarlijke situatie was ontstaan.

"Achtergrond zijn concrete aanwijzingen op grond waarvan een terroristische dreiging niet is uit te sluiten. Momenteel wordt met man en macht gewerkt aan het onderzoek'', zei een woordvoerder van de politie van Koblenz, die verantwoordelijk is voor de streek in Rijnland-Palts. "We hopen dat het festival morgen kan worden voortgezet.''

Het bekendste muziekfestival van Duitsland, een concurrent van Pinkpop, was vrijdag begonnen op het racecircuit bij Nürburg in de Eifel. Er werden 90.000 liefhebbers verwacht. De veiligheidsmaatregelen waren ongekend streng. Het hoogtepunt van de openingsdag moest het optreden worden van de band Rammstein. Dat concert zou om 22.30 uur beginnen.

Het publiek was toen echter al weg. De ontruiming verliep ordelijk. Er brak geen paniek uit door de mededeling. De festivalgangers bewogen zich kalm naar de uitgangen richting hun kampeerplaatsen. De organisatoren beloofden iedereen op de hoogte te houden van de ontwikkelingen via de sociale media, radio en pers.