Clicky


Greuter Logistics bouwt nieuw DC in Alkmaar

Greuter Logistics bouwt nieuw DC in Alkmaar
02-06-2017 13:27 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ALKMAAR - Greuter Logistics in Alkmaar is in meer dan 85 jaar van een transportbedrijf uitgegroeid tot een logistiek dienstverlener van formaat. De dagelijkse leiding is in handen van de derde generatie Greuter. Omwille van schaalvergroting, schaalverbreding en verdere efficiëntie naar de toekomst, heeft het bedrijf in 2011 een ware metamorfose ondergaan.

Greuter Logistics is daarbij onderdeel geworden van GVT Group of Logistics; eveneens een familiebedrijf en bestaat uit een groep van logistieke bedrijven met elk een eigen specialisme. Bedrijven die onder de GVT vlag vallen zijn GVT Transport & Logistics, Barge Terminal Tilburg, Railport Brabant welke gevestigd zijn in Tilburg, HSL Logistics in Apeldoorn en Veendam, Multimodale Terminal De Kempen in Weert en Railterminal Rzepin in Polen.

Greuter als onderdeel van GVT Group of Logistics beschikt over een eigen fijnmazig, betrouwbaar en duurzaam Benelux distributienetwerk. Het netwerk werkt vanuit 5 strategische en goed beveiligde distributiecentra (hubs) in Nederland en België. Op al deze locaties is ook moderne warehouseruimte beschikbaar.

Sinds 2007 is Greuter Logistics gevestigd op het industrieterrein Boekelermeer in Alkmaar. De Boekelermeer is direct ontsloten aan de A9 en hiermee strategisch gelegen in Noord-Holland. Mede hierom is besloten door Wil Versteijnen (Algemeen Directeur GVT Group of Logistics) en Cor Greuter (Vestigingsdirecteur Greuter Logistics) om op dit industrieterrein een modern nieuw distributiecentrum te bouwen.

Greuter Logistics maakt de laatste jaren een flinke groei door, waardoor het bestaande pand niet meer voldoende capaciteit biedt. Er is inmiddels daarom ook al uitgeweken naar andere locaties in de omgeving. Cor Greuter kijkt er naar uit om de operatie te kunnen centraliseren op één locatie. Het nieuwe distributiecentrum wordt 15.000 m2 groot en biedt naast 17.000 palletplaatsen ook uitstekende cross dock faciliteiten. Het pand en het terrein voldoen aan de hoogte beveiligingseisen (TAPA-A).

De bouw is eind mei gestart en het distributiecentrum zal eind van dit jaar operationeel in gebruik worden genomen. Met de bouw van het nieuwe distributiecentrum verstevigt de positie van Greuter Logistics op de logistieke markt. Binnen GVT Group of Logistics wordt continu gewerkt aan procesverbeteringen en innovatieve oplossingen, waarmee nadrukkelijk meerwaarde wordt gecreëerd voor klanten. Het nieuwe distributiecentrum op de Boekelermeer in Alkmaar draagt zeker bij aan deze mooie ambitie.