Clicky

 
Transport Online - CDA stelt Kamervragen over Duits verbod op weekendrust in cabine

CDA stelt Kamervragen over Duits verbod op weekendrust in cabine

CDA stelt Kamervragen over Duits verbod op weekendrust in cabine
02-06-2017 10:29 | Politiek | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - CDA Kamerlid Van Helvert heeft donderdag 1 juni aan de Minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz Van Haegen een aantal schriftelijke vragen ingediend over het door Duitsland ingestelde verbod op het genieten van de weekendrust in de cabine van de vrachtwagen.

Van Helvert wil van de minister weten of zij op de hoogte is van het verbod en wat zij van dit verbod vindt. Daarnaast wil het CDA weten of de minister de gedachte deelt dat de parkeeroverlast in Nederland, en dan met name in de grensregio's, zal toenemen nu een dergelijk verbod ook al in België en Frankrijk van kracht is. En of zij hiertegen maatregelen gaat ondernemen om de overlast te beperken.

Van Helvert wil tevens van Schultz weten of het zogenaamde 'cabinekamperen' in Nederland ook niet verboden zou moeten worden.

Ook wil van Helvert duidelijkheid over het feit dat Duitsland met aanvullende regels is gekomen die niet Europees zijn afgestemd: "Deelt u het standpunt dat het tijdstip ongemakkelijk is omdat de Europese Commissie binnenkort met voorstellen komt die verduidelijking moeten geven aan het verbod? Deelt u de visie dat er juist een gelijk speelveld nodig is in Europa en dat handhaving in de pas moet lopen met landen als Duitsland, België en Frankrijk? Zo nee, waarom niet?", aldus van Helvert.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,928
Diesel1,899

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden