Clicky

 
Transport Online - Van Brienenoordbrug twee nachten afgesloten

Van Brienenoordbrug twee nachten afgesloten

Van Brienenoordbrug twee nachten afgesloten
01-06-2017 19:16 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Rijkswaterstaat voert in de nachten van dinsdag 6 en woensdag 7 juni 2017 reguliere inspectiewerkzaamheden uit aan de Van Brienenoordbrug. Tijdens deze inspecties wordt de werking van het beweegbare deel van de brug onder verschillende omstandigheden gecontroleerd.

In verband met deze controle is de weg in beide richtingen voor alle wegverkeer afgesloten van dinsdag 6 juni 23.00 uur tot en met woensdag 7 juni 05.00 uur en van woensdag 7 juni 23.00 uur tot en met donderdag 8 juni 05.00 uur. Dit betreft zowel de hoofd- als parallelrijbaan. Houd rekening met omleidingsroutes en extra reistijd.

Omleidingsroutes

Het verkeer wordt omgeleid via de A20, A4 en A15. Vervoer van gevaarlijke stoffen wordt omgeleid via de daarvoor ingestelde routes.

De inspectiewerkzaamheden

Bij de inspecties controleren we bijvoorbeeld de veilige werking van vergrendelingen, hoe het beweegbare deel van de brug zich gedraagt na een korte stroomuitval en de noodstop. Deze inspecties voert Rijkswaterstaat geregeld uit aan alle bruggen; ze zijn onderdeel van het onderhoudsregime.

Hinder voor het scheepvaartverkeer

Vanwege controle van het beweegbare deel van de brug is op deze locatie geen doorvaart voor de hoge scheepvaart mogelijk van dinsdag 6 juni 23.00 tot en met woensdag 7 juni 05.00 en van woensdag 7 juni 23.00 tot en met donderdag 8 juni 05.00. De doorvaarthoogte van de vaste overspanning bedraagt NAP +25,00 m. Schepen die te hoog zijn, dienen hun hoogte te verlagen of hun mast te strijken. Er is geen omvaarroute ingesteld. De scheepvaart is hier inmiddels over geïnformeerd middels een bericht voor de scheepvaart.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions