Transport Online - Rotterdamse oefenfabriek RDM Training Plant bereikt hoogste punt

Rotterdamse oefenfabriek RDM Training Plant bereikt hoogste punt

Rotterdamse oefenfabriek RDM Training Plant bereikt hoogste punt
01-06-2017 15:46 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - De bouw van de oefenfabriek RDM Training Plant in Rotterdam heeft het hoogste punt van ruim veertig meter bereikt. Gisteren werd de laatste en hoogste toren omhoog gehesen nadat burgemeester Ahmed Aboutaleb hiervoor het startsein gaf. Deze mijlpaal werd door alle betrokken partijen gevierd. Naast de burgemeester van Rotterdam waren er circa 150 genodigden die vanaf het RDM-terrein zagen hoe de laatste toren de lucht inging.

De RDM Training Plant gaat bijdragen aan het versterken van bewust veilig werken in de procesindustrie. Het project is een initiatief van diverse publieke en private partijen waaronder het regulier beroepsonderwijs. Zeven industriële contractors, die zich hebben verenigd in het bouwconsortium Project Realisatie Oefenplant (PRO), realiseren de levensechte oefenfabriek*. De oplevering van de RDM Training Plant wordt in de zomer van 2017 verwacht.

Publiek-privaat initiatief

Voorafgaand aan het bereiken van het hoogste punt van de RDM Training Plant stond de samenwerking tussen de betrokken publieke-private partners centraal. Tijdens een interactieve discussie onder leiding van oud-NOS journalist Wouter Kurpershoek kregen verschillende partners de mogelijkheid om hun visie op onder meer veiligheid en technisch onderwijs te delen met een groot en gevarieerd publiek.

Na afloop van het symposium kreeg burgemeester Aboutaleb samen met het publiek een virtuele rondleiding over het terrein van de RDM Training Plant. Hierna kreeg de burgemeester toegang tot het bouwterrein en mocht hij plaatsnemen in de hijskraan. Om toegang te krijgen tot het bouwterrein ontving de burgemeester het zogenoemde ‘Digital Safety Passport’ en voor het besturen van de hijskraan kreeg hij de vereiste werkvergunning overhandigd.

Toekomstgericht

Bas Janssen, directeur van Deltalinqs, is verheugd over het bereiken van het hoogste punt: “We bouwen aan de nieuwe standaard voor veilig werken om de veiligheid van werknemers en de werkzaamheden te kunnen borgen. We zijn er dan ook uitermate trots op dat wij dit samen met onze leden en partners kunnen realiseren.”

Ook de gemeente Rotterdam gaat profiteren van de komst van de RDM Training Plant. “De realisatie van de oefenfabriek draagt bovendien bij aan de economische groei en werkgelegenheid in Rotterdam”, aldus Janssen.

Toekomstige en huidige medewerkers trainen om zo efficiënt mogelijk en volgens de hoogste en meest actuele veiligheidseisen te werken: dat is het primaire doel van de RDM Training Plant. De Rotterdamse oefenfabriek is bedoeld voor medewerkers in diverse bedrijfssectoren, techniekstudenten vanuit een mbo- of hbo-opleiding en personen vanuit omscholingstrajecten en zij-instromers.

Trainees volgen op de plant praktijkgerichte veiligheidstrainingen in een realistische setting, gegeven door trainers die gevormd zijn door de beroepspraktijk. De trainingen zijn in handen van een nieuwe exploitatie BV: Deltalinqs Training & Services.

Om de bouw van de plant te realiseren en op termijn in stand te houden, is de Stichting RDM Training Plant opgericht. Deze stichting neemt de exploitatie zonder winstoogmerk in handen en draagt samen met alle betrokken partners zorg voor het beheer van de locatie. De criteria voor en kwaliteit van de trainingen worden beoordeeld door een waarborgcommissie, samengesteld vanuit alle partners. Partners van de stichting zijn onder meer VOMI (de brancheorganisatie voor dienstverlenende bedrijven in de procesindustrie), Havenbedrijf Rotterdam N.V., het regionale beroepsonderwijs en Deltalinqs.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,881
Diesel1,503

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen