Clicky


 


Rector: wel ernstig gewonden door busongeluk

Rector: wel ernstig gewonden door busongeluk
01-06-2017 11:27 | Ongevallen | auteur ANP

GELDROP - Door het busongeluk in Frankrijk, waarbij vijftig scholieren zijn betrokken, zijn enkele ernstig gewonden gevallen. Volgens rector Leenderd van der Deijl van het Strabrecht College is er niemand in levensgevaar, zei hij donderdag op een persconferentie

De bus is volgens de rector vermoedelijk met hoge snelheid op een vrachtwagen gebotst. De leerlingen voorin in de bus hebben de zwaarste verwondingen opgelopen, stelt Van der Deijl. Het is niet duidelijk of alle leerlingen hun gordel droegen.

Het Strabrecht College heeft een medisch team naar Frankrijk gestuurd om de scholieren en docenten bij te staan. Ook is er een bus onderweg om de kinderen te repatriëren. Een aantal ouders is al op eigen gelegenheid afgereisd om hun kinderen op te halen.

De leerlingen, allen uit mavo-3, waren op weg naar Londen voor een excursie. Twee ouders zijn onmiddellijk nadat ze van het ongeluk hadden vernomen in de auto gesprongen. Zij waren al rond 08.00 uur in Calais. Een deel van de leerlingen is opgevangen in een nabijgelegen school in Bourbourg.

Het Strabrecht College heeft donderdagmorgen zoveel mogelijk ouders telefonisch ingelicht over het ongeluk.

Donderdagmorgen zou een andere groep met mavo-3-leerlingen op excursie gaan naar Keulen. Deze reis gaat niet door. Deze bus is inmiddels in Calais om de leerlingen naar huis te brengen. Twee leidinggevenden en de zorgcoördinator van het Strabrecht College zijn ook in Calais aangekomen.

Op de school in Geldrop zijn medewerkers van Slachtofferhulp, Maatschappelijk Werk en Jeugdzorg aanwezig.

Burgemeester Berry Link van Geldrop reageerde ook op het ongeluk. "Wat prachtige excursie naar Londen had moeten zijn, is uitgelopen op een grote schok voor onze gemeenschap."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats