Clicky


Sligro bouwt nieuw bezorgcentrum in Berkel en Rodenrijs

Sligro bouwt nieuw bezorgcentrum in Berkel en Rodenrijs
01-06-2017 09:33 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

BERKEL EN RODENRIJS - Op woensdag 31 mei 2017, tijdens de Provada in Amsterdam, hebben wethouder Albert Abee van Lansingerland en Frank Punte van Sligro hun handtekeningen gezet onder de koopovereenkomst voor een bedrijfskavel op bedrijventerrein Oudeland in Berkel en Rodenrijs.

In 2013 heeft Sligro al een kavel van 4 hectare op Oudeland gekocht voor een nieuw bezorgcentrum. Sligro biedt in Lansingerland werk aan 260 mensen, met deze uitbreiding komen daar naar verwachting nog een flink aantal arbeidsplaatsen bij, waarmee Sligro uitgroeit tot een van de grootste logistieke werkgevers van de gemeente. Wethouder Abee: “Het is goed om te zien dat bestaande ondernemers, ook bij uitbreiding van hun bedrijfsactiviteiten, graag binnen de gemeente Lansingerland blijven. Het is hier goed ondernemen en voldoende ruimte om te groeien!”

Logistieke hotspot

In de afgelopen jaren is Lansingerland uitgegroeid tot logistieke hotspot in het hart van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Naast Sligro zitten hier bedrijven als Hoogvliet, DistriGroup, Bas van der Heijden, Digros, Dirk van den Broek en Aldi. Ook Jumbo heeft een deel van haar verslogistiek in onze gemeente ondergebracht, evenals Gist Logistics, die onder meer distributie regelt voor Albert Heijn.

Bedrijventerrein Oudeland

Is een hoogwaardig bedrijventerrein met actief parkmanagement, camerabeveiliging en een moderne uitstraling. Bedrijventerrein Oudeland ligt ten noorden van Rotterdam, hemelsbreed op ongeveer 500 meter afstand van Rotterdam – The Hague Airport. Dit terrein ligt zeer centraal tussen de gemeentes Delft, Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland in. Het terrein is goed bereikbaar via provinciale wegen die al snel uitkomen op de snelwegen A20, A13 en A12. De toekomstige ontsluiting op de nieuwe A13/A16 maakt het af.