Transport Online - Bus Nederlandse scholieren botst op vrachtwagen [+foto]

Bus Nederlandse scholieren botst op vrachtwagen

Bus Nederlandse scholieren botst op vrachtwagen [+foto]
01-06-2017 08:19 | Ongevallen | auteur ANP

SAINT-GEORGES-SUR- L'AA - In Frankrijk is donderdagnacht rond 05.45 uur op de A16 tussen Duinkerken en Calais, ter hoogte van Gravelines, een bus met Nederlandse scholieren op een vrachtwagen gebotst.

De chauffeur van de bus is na het ongeluk met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Volgens een woordvoerder van brancheorganisatie KNV was de man na het ongeval nog wel aanspreekbaar en heeft hij zelf contact gehad met de busmaatschappij BBA Tours.

Volgens een woordvoerder van het busbedrijf zaten er vijftig scholieren en zes begeleiders in de bus. De leerlingen komen van het Strabrecht College uit Geldrop. De bus was op weg via Calais naar Londen. Elf leerlingen en vijf docenten zijn bij het ongeval gewond geraakt. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ze zijn naar het ziekenhuis in Duinkerken gebracht.

Ook zijn er nog vijf andere scholieren lichtgewond, die laten zich voor de zekerheid in het ziekenhuis nakijken. De andere leerlingen zijn opgevangen in een school in de buurt van het ongeluk.

Er was aanvankelijk verwarring of de bus op de truck was gebotst of andersom. Intussen is duidelijk dat de bus op de vrachtwagen is geknald. De vrachtwagenchauffeur, een Pool, zou achter het stuur in slaap zijn gevallen en plotseling hard hebben geremd.

De school heeft drie medewerkers naar Frankrijk gestuurd om de leerlingen en docenten bij te staan.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,524

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen