Banken onderzoeken samenwerking geldautomaten

Banken onderzoeken samenwerking geldautomaten
31-05-2017 15:57 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De drie grote banken gaan kijken of ze afspraken kunnen maken over een landelijk dekkend netwerk van geldautomaten. ABN AMRO, ING en Rabobank willen daarmee voorkomen dat er zwarte vlekken ontstaan op de kaart doordat banken steeds vaker geldautomaten weghalen, zo laten ze weten in een gezamenlijke verklaring.

Door samen te werken moet het mogelijk zijn om met minder automaten evenveel mensen te bedienen. De partijen kijken ook of er één standaard model geldautomaat kan komen, waar mensen ongeacht bij welke bank ze zitten het maximale bedrag kunnen pinnen of storten. Dat moet ook schelen in de veiligheid.

Vooralsnog verandert er volgens de betrokkenen niks. Doel is om in het najaar afspraken te maken. Bij het overleg tussen de banken schuift ook geldtransporteur GSN aan. De Nederlandsche Bank steunt het initiatief.

Winkeliers reageren verheugd op de plannen. Volgens brancheorganisatie Detailhandel Nederland zou de aanpassing kunnen zorgen voor een kostenverlaging, meer gemak en veiligheid voor winkeliers en blijvende beschikbaarheid van contant geld voor consumenten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,771
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden