Clicky


Chemical Logistics divisie van Nijhof-Wassink breidt haar vloot verder uit

Chemical Logistics divisie van Nijhof-Wassink breidt haar vloot verder uit
31-05-2017 13:37 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

RIJSSEN - Voor het vervoeren van vloeibare chemische bulkproducten zijn er onlangs vijftien nieuwe Van Hool tankopleggers door Nijhof-Wassink aangeschaft. Deze 37.500 liter opleggers zijn met een lengte van 9.90 meter kort te noemen.

Het gebruik van minder staal heeft als voordeel dat de opleggers onder de zeven ton blijven en meer kunnen vervoeren (hogere payload). Ook de isolatie-waarde van de tank is door de kleinere buitenoppervlakte hoger. Deze opleggers komen ter vervanging en aanvulling van de huidige vloot.

Ook voor het intermodaal transport van chemische vloeibare bulkproducten breidt de transportonderneming met vestigingen in Nederland, Duitsland, België, Hongarije en Polen haar vloot verder uit. Veertig nieuwe 20ft tankcontainers (28m3) zijn vanaf aankomende zomer te zien op de Europese snel- en spoorwegen.

Ook voor de distributie van brandstoffen is er fors geïnvesteerd in nieuwe opleggers. Elf nieuwe 47 kuub opleggers van het merk Willig in de huisstijlkleuren van diverse opdrachtgevers worden momenteel uitgeleverd vanuit Zuid-Duitsland. Voor de aanschaf van deze nieuwe brandstofopleggers heeft Nijhof-Wassink gekeken hoe er op een veilige en betrouwbare manier het eigen gewicht van de oplegger teruggedrongen kon worden en hoe er sneller gelost kan worden.

Foto's

  • J.Roeland
    BONDA
  • J.Roeland
    BONDA
  • Van de Brug
    Van de Brug
  • Van de Brug
    Van de Brug