Clicky

 
Transport Online - Vlaanderen blundert met verplichte campersticker

Vlaanderen blundert met verplichte campersticker

Vlaanderen blundert met verplichte campersticker
31-05-2017 10:14 | Buitenland | auteur ANP/BELGA

BRUSSEL - De autoriteiten in Vlaanderen hebben geblunderd met een verplichte sticker voor camperbezitters. Die moesten de sticker aanbrengen op stoelen waar inzittenden tijdens het rijden niet op mogen zitten, maar minister Ben Weyts (Mobiliteit) moest woensdag toegeven dat de plaatjes nooit zijn ontworpen.

"Domweg vergeten", erkende de Vlaamse bewindsman in het radioprogramma De Inspecteur. De redactie van dat programma had veel vragen gekregen van camperbezitters. Hun voertuigen kwamen in sommige gevallen niet door de keuring omdat de niet bestaande sticker ontbrak.

Het departement van Weyts had volgens De Inspecteur een instructie uitgevaardigd waarin het verplicht werd gesteld om een sticker te plakken op zitplaatsen zonder veiligheidsgordel. Vervolgens is vergeten de regels daarover verder uit te werken. Daardoor is onder meer onduidelijk hoe het pictogram eruit moet zien.

"Mijn administratie is dat domweg vergeten. Ze is in de fout gegaan'', erkende de minister. "Daarom komt er nu een overgangsperiode van 1 jaar. Tot dan vervalt de verplichting"

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions