Clicky


Simwave sluit contract met Genting Hong Kong

Simwave sluit contract met Genting Hong Kong
31-05-2017 09:29 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Simwave B.V. heeft vandaag een overeenkomst gesloten met Genting Hong Kong. Voor minimaal de komende vijf jaar zullen de bemanningen van de tot het concern behorende cruisemaatschappijen hun trainingen en assessments bij het maritieme simulatorcentrum van Simwave in Barendrecht afwerken. Vanaf 2018 zal ook het nieuw te bouwen Simwave-centrum in Singapore hiervoor ingezet worden.

Genting Hong Kong is een toonaangevend, wereldwijd opererend leisure, entertainment en hospitality concern, waar onder ander Genting Cruise Lines toe behoort. Deze rederij bestaat uit Star Cruises, “The Most Popular Cruise Line in Asia”, Dream Cruises, “Asia’s Luxury Cruise Line” en Crystal Cruises, “The World’s Most Awarded Luxury Cruise Line”.

“Veiligheid en best-in-class services zijn bij ons topprioriteit”, aldus senior vice president Marine Operations & New Building, Gustaf Grönberg. “Simwave biedt ons state-of-the-art mogelijkheden om onze bemanningen daar optimaal op te kunnen voorbereiden.” Zo behoort een beoordeling op de simulatoren in Barendrecht tot de sollicitatieprocedure van de nieuw aan te stellen bemanningen voor de in aanbouw zijnde schepen.

Gebruik zonder bezit

Star Cruises, één van de onderdelen van Genting Hong Kong, was ooit de eerste cruiserederij ter wereld met een eigen simulatorcentrum. Grönberg: “De samenwerking met Simwave stelt ons nu in staat om gebruik te maken van een in onze huisstijl ‘gebrand’ state-of-the-art centrum, zonder de nadelen van het eigenaarschap.”

Genting Dream

Als onderdeel van de samenwerking zal één van de 360 graden projectie ‘full mission’ simulatoren van Simwave in Barendrecht gebaseerd worden op de brug van de ‘Genting Dream’. Dit 335 meter lange cruiseschip biedt plaats aan 5.000 passagiers en is november vorig jaar in dienst genomen.

De brugsimulator beschikt over een wereldwijd uniek verticaal projectiesysteem. Naast projectie ‘rondom’ (op verticale cylindrische schermen) zorgen acht projectoren voor projectie van wat er op het water of de kade aan beide zijden direct naast het schip gebeurt. “Daarmee wordt het mogelijk om veel realistischer zogenoemde ‘docking operations’ (het veilig en vlot aan –en afmeren) vanaf de brugvleugels (die eveneens 1-op-1 nagebouwd zijn) te simuleren”, aldus Joost van Ree, mede-oprichter van Simwave.

De oplevering van het maritieme trainingcentrum van Simwave staat gepland voor november dit jaar. Vanaf juli 2017 zal de samenwerking met Genting Hong Kong van start gaan.