Clicky


Scheepvaart rond windparken Noordzee geleid

Scheepvaart rond windparken Noordzee geleid
30-05-2017 19:55 | Algemeen | auteur ANP

BRUSSEL - De scheepvaart moet voortaan met een grote bocht rond de windmolenparken op de Noordzee varen. Vanwege de veiligheid veranderen woensdagnacht de scheepvaartroutes ten zuiden van Rotterdam en voor de kust van Zeeland en België. De boeien worden deze week verplaatst en ook op zeekaarten is de 'rotonde' zichtbaar.

De Noordzee is een van de drukst bevaren zeeën ter wereld en het wordt er steeds voller. Vanwege de bouw van windmolenparken hebben Nederland en België in nauw overleg nieuwe routes aangewezen. Voor extra begeleiding wordt gezorgd, aldus Rijkswaterstaat. Alleen onderzoeks- en onderhoudsschepen zijn vanaf donderdag nog toegestaan tussen de molenparken, zoals die bij Borssele worden gebouwd.

"Ook op zee beginnen files te ontstaan en dat leidt tot gevaarlijke situaties", zei de Belgische staatssecretaris Philippe De Backer (Noordzee) dinsdag. Hij is trots op de Belgisch-Nederlandse samenwerking. Volgens hem kan deze manier van werken worden geëxporteerd naar Zuid-Amerika en Azië.