IVECO en Kuehne + Nagel Nederland bundelen krachten om CO2-uitstoot te verminderen.

IVECO en Kuehne + Nagel Nederland bundelen krachten om CO2-uitstoot te verminderen.
30-05-2017 17:46 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - Kuehne + Nagel, een van de meest toonaangevende logistieke dienstverleners ter wereld, is een contract aangegaan met IVECO, leider in duurzaam transport, voor de aanschaf van veertien trucks die rijden op LNG (Liquefied Natural Gas).

Deze aankoopbeslissing reflecteert het feit dat Kuehne + Nagel in toenemende mate inzet op innovatieve en milieuvriendelijke oplossingen. Het lag daarom voor de hand om in zee te gaan met IVECO, een commerciële vrachtwagenbouwer die vooroploopt in het gebruik van aardgas als brandstof voor duurzaam transport.

De Stralis NP LNG-trucks die Kuehne + Nagel heeft aangeschaft zijn onderdeel van IVECO’s nieuwste generatie LNG-trucks. De vrachtwagens hebben 400 HP aardgasmotoren, die draaien op het duurzame LNG. Met deze brandstof ligt de CO2-uitstoot 15 procent lager dan bij een truck met een dieselmotor. Door het gebruik van LNG wordt de uitstoot van stikstofoxide met 70 procent gereduceerd. De deeltjesemissie ligt zelfs 95 procent lager.

De door Kuehne + Nagel Nederland aangeschafte trucks zullen worden gebruikt om goederen te vervoeren tussen de magazijnen in Nederland en Duitsland. De vrachtwagens hebben een dubbele LNG-tank, waardoor ze een bereik hebben van 1.500 kilometer. Zo kan het bedrijf ze ook efficiënt inzetten op langere routes. De trucks zijn bovendien uitgerust met innovatieve aanhangers met elektronische koeling.

Gereon Niemeier, Managing Director van Kuehne + Nagel Nederland: "Wij willen onze carbon footprint flink verminderen. Door gebruik te maken van innovatieve technologieën en schonere brandstoffen kunnen we bijdragen aan de reductie van CO2 en lokale uitstoot door transport."

Trucks met LNG-motoren zijn ook nog eens 50 procent stiller dan vergelijkbare dieselvrachtwagens. "Dit maakt het gemakkelijker om ’s nachts goederen af te leveren, en in steden, wat weer operationele voordelen biedt", aldus Niemeier.

John Venstra, Iveco Benelux Business Director: "Voor ons bij IVECO is het duidelijk dat aardgas een degelijke en betaalbare oplossing biedt voor duurzaam transport. We zien steeds vaker dat vooruitstrevende bedrijven als Kuehne + Nagel die hun carbon footprint willen verlagen voor dit alternatief kiezen. En dan komen ze uit bij IVECO, de enige vrachtwagenbouwer met een complete serie aardgasmodellen, van lichte commerciële voertuigen tot zware trucks voor internationaal vervoer en bussen."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden