Clicky


Goodman breidt verder uit in logistieke hotspot Venlo

Goodman breidt verder uit in logistieke hotspot Venlo
30-05-2017 11:22 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

VENLO - Goodman Group, de vastgoedgroep die wereldwijd logistiek vastgoed bezit, ontwikkelt en beheert, breidt haar aanwezigheid op Trade Port Noord Venlo uit met een nieuwe logistieke ontwikkeling van 19.192 m2. De ontwikkeling van de nieuwe, flexibele logistieke unit is het zesde project van Goodman in Venlo. Er worden op dit moment gesprekken gevoerd met potentiële kandidaten.

De nieuwbouw grenst aan het bestaande Goodman Venlo North Logistics Centre en zal in december 2017 klaar zijn. De logistieke ruimte is voorzien van kantoorruimte en mezzanine en kan onderverdeeld worden in meerdere units van 8.560 m2 tot 19.192 m2 waarbij TAPA-A mogelijk is. De kantoorruimtes en voorzieningen kunnen in samenwerking met Goodman op specifieke wensen van bedrijven uit verschillende industrieën zoals e-commerce en retail worden afgestemd.

Toekomstgericht ontwerp

Het nieuwe project in Trade Port Noord is ontwikkeld vanuit de Goodman filosofie van toekomstgericht ontwerpen, dat voldoet aan alle moderne logistieke eisen en flexibiliteit biedt voor klanten om te besparen op de totale gebruikslasten en CO2-uitstoot te verminderen. De logistieke ruimte heeft een minimale vrije hoogte van 12,20 meter, een laaddock met leveler per 1.000 m² en is geschikt voor stapeltoepassingen in smalle gangpaden door toepassing van een supervlakke vloer. Duurzaamheidsoplossingen waaronder LED verlichting en een verzamelsysteem voor regenwater behoren ook tot het ontwerp. Goodman beoogt voor het pand een BREEAM “Very Good” certificatie te bekomen.

"Goodman is al meer dan 10 jaar een ervaren partner voor vele logistieke bedrijven in de regio. We zien een sterke vraag naar moderne logistieke ruimtes in Venlo, de beschikbaarheid is echter schaars. Met deze uitbreiding bewijzen we opnieuw dat wij sterk in de regio geloven, nu en in de toekomst. De nieuwe logistieke unit biedt klanten een kwalitatieve, flexibel in te richten ruimte in dé logistieke hotspot van Nederland. Het feit dat wij klanten de zekerheid kunnen bieden voor eind 2017 de ruimte te betrekken, maakt het een unieke propositie in Venlo", aldus Lien Standaert, Country Manager Nederland bij Goodman.

Multimodale locatie

De locatie, gelegen aan de kruisende snelwegen A67 en A73 die de Benelux met het Rurhgebied verbinden, maakt dit logistieke centrum een uitstekende plek voor bedrijven om hun goederenstroom efficiënt te beheren. Zo zorgen goede multimodale ontsluitingen via water, spoor en weg voor optimale bereikbaarheid. Naast deze goede vervoersverbindingen is er voldoende parkeerruimte voor auto’s en vrachtwagens op het terrein.

Ruud van Heugten, directeur van Greenport Venlo, verwelkomt de uitbreiding van Goodman op het terrein: "Bedrijven als Goodman zijn belangrijke partners voor Trade Port Noord Venlo. Met haar kwalitatieve, duurzaam, flexibele logistieke gebouwen draagt Goodman aanzienlijk bij aan de aantrekkelijkheid van het terrein als één van de belangrijke logistieke locaties in Nederland."