Transport Online - Vrachtwagen botst op goederentrein bij Sevenum [+foto]

Vrachtwagen botst op goederentrein bij Sevenum

Vrachtwagen botst op goederentrein bij Sevenum [+foto]
30-05-2017 08:28 | Ongevallen | auteur ANP

SEVENUM - In het noorden van Limburg is een vrachtwagen tegen een goederentrein gebotst. Het ongeluk gebeurde bij een spoorwegovergang vlakbij de Columbusweg, tussen Blerick en Sevenum in. De truck vloog na de botsing in brand. De trein is licht beschadigd.

De machinist en de vrachtwagenchauffeur zijn beiden ongedeerd, aldus de brandweer. De spoorwegovergang is bewaakt met slagbomen en signalen. Het is nog niet duidelijk waarom de vrachtwagen op het spoor stond. De vrachtwagen werd meters meegesleurd en van de overgang afgeduwd. Vermoedelijk is de chauffeur voor de botsing uit zijn cabine gesprongen, aldus de brandweer.

Volgens de brandweer vervoerden de trein en de vrachtwagen geen gevaarlijke stoffen. Er is geen gevaar voor omwonenden.

Volgens de brandweer zal het opruimen van de trein en vrachtwagen en het onderzoek naar het ongeval de hele dag gaan duren. De wagon achter de locomotief van de goederentrein staat deels naast het spoor, verder staat de goederentrein op het spoor, aldus ProRail. Monteurs onderzoeken de schade aan het spoor. De Inspectie Leefomgeving en Transport doet onderzoek naar de oorzaak van het incident.

Als gevolg van het ongeluk rijden er de hele dag geen treinen tussen Horst-Sevenum en Blerick, zo verwacht ProRail. Er worden bussen ingezet.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,671
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions