Clicky


 


Poolse chauffeur met zeven keer de toegestane hoeveelheid alcohol botst op pijlwagen

Poolse chauffeur met zeven keer de toegestane hoeveelheid alcohol botst op pijlwagen [+foto]
29-05-2017 09:49 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

NAARDEN - Bij wegwerkzaamheden in de nacht van zaterdag op zondag op de A1 bij Naarden werden meerdere rijstroken afgesloten. Dit was duidelijk aangegeven met rode kruizen en niet te missen pijlwagens. "Iedereen weet hoe je daarmee om moet gaan, zeker als je beroepschauffeur bent", aldus Politie Gooise Meren.

"Tenzij je deze Poolse vrachtwagenchauffeur bent en zeven keer meer alcohol in je bloed hebt dan toegestaan. Dan zie je het allemaal niet meer zo helder", gaat de politie verder. 

"De matrixborden met '50' heeft de chauffeur gemist, de pijl met knipperende lichtjes heeft hij niet gezien en... dat rode kruis... welk rode kruis? En dan die pijlwagen, hij snapte niet waarom die daar überhaupt stond. Daarom is het volgens de chauffeur niet zijn schuld dat hij er in volle vaart bovenop gereden is."

De chauffeur verklaarde dat hij niet de veroorzaker van het ongeval, was want hij stond al na 15 meter stil en ook de brokstukken die over 600 meter verspreid lagen waren niet van zijn vrachtwagen afkomstig.

"En alcohol? Nee, geen druppel. Dat moet aan onze apparatuur liggen", zegt de politie tot slot.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,296
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions