Transport Online - Nog veel rook door brand bij Icova in Amsterdam

Nog veel rook door brand bij Icova in Amsterdam

Nog veel rook door brand bij Icova in Amsterdam
28-05-2017 09:38 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De brandweer heeft het nog druk met de brand bij het afvalverwerkingsbedrijf Icova in Amsterdam. Ze laat de loods gecontroleerd uitbranden. Dat zorgt ook zondagochtend nog voor een flinke rookontwikkeling.

De brand ontstond zaterdagavond bij het afvalverwerkingsbedrijf aan de Kajuitweg in het Westelijk Havengebied. In de loods lag huishoudelijk afval opgeslagen. De pont naar Zaandam was korte tijd uit de vaart genomen. Zondagochtend was een afrit van de snelweg A10 richting de haven nog afgesloten.

Rond 21.30 uur stuurde de brandweer een NL Alert uit met de mededeling dat mensen die last hadden van de rook ramen en deuren gesloten moesten houden. Die waarschuwing kwam twee uur nadat de brand was begonnen. Op Twitter klaagden burgers dat dit niet eerder gebeurde. "We willen zorgvuldig te werk gaan. Mensen schrikken als hun telefoon een waarschuwing geeft. Maar toen bleek dat de rook niet afnam, is besloten het NL Alert te versturen", verklaarde een woordvoerster van de brandweer.

Vanuit Tuindorp kwamen meldingen binnen van brandresten die neerdwarrelen. De brandweer heeft metingen gedaan en trof, afgezien van de rook, geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen aan.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,644
Diesel1,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions