Transport Online - Grote brand bij Icova Amsterdam

Grote brand bij Icova Amsterdam

Grote brand bij Icova Amsterdam
27-05-2017 21:55 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - In het Westelijk Havengebied in Amsterdam woedt een grote brand. Zwarte rookwolken zijn te zien. De brand ontstond rond 19.30 uur bij het afvalverwerkingsbedrijf Icova aan de Kajuitweg. Er zijn waarschijnlijk geen schadelijke stoffen vrijgekomen. De brandweer doet metingen. "Er is geen reden tot zorg," liet de brandweer weten.

De rook waait richting het noorden, aldus de brandweer. Vanuit Tuindorp komen meldingen binnen van brandresten die neerdwarrelen. Wegen in de omgeving zijn afgesloten.

Icova is actief in afvalverwerking. De brand brak uit in de opslagruimte waar recyclingsmateriaal ligt. Vanwege de omvang van de brand zijn meerdere brandweerteams ingezet. De brandweer laat de opslagruimte van het afvalverwerkingsbedrijf gecontroleerd uitbranden en probeert te voorkomen dat de brand overslaat.

Rond 21.30 uur stuurde de brandweer een NL Alert uit met de mededeling dat mensen die last hadden van de rook ramen en deuren gesloten moesten houden. Dat alert kwam twee uur nadat de brand was begonnen. Op Twitter klaagden burgers dat dit niet eerder gebeurde. "We willen zorgvuldig te werk gaan. Mensen schrikken als hun telefoon een waarschuwing geeft. Maar toen bleek dat de rook niet afnam, is besloten het NL Alert te versturen", verklaarde een woordvoerster van de brandweer.

Eerder gingen geruchten over explosies. "Bij de eerste melding gaf de beller aan dat er explosies waren gehoord, maar we hebben hier geen aanwijzingen voor."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,277

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions