Locoburgemeester Bouke Arends dook onder om No Surrender

Locoburgemeester Bouke Arends dook onder om No Surrender
27-05-2017 00:36 | Binnenland | auteur ANP

EMMEN - Locoburgemeester van Emmen Bouke Arends heeft enkele maanden geleden moeten onderduiken in het buitenland nadat hij besloten had het clubhuis van motorclub No Surrender te sluiten. Arends laat vrijdag in een interview in NRC weten dat het onderduiken hem niet in de koude kleren is gaan zitten. "Ik ben mijn onbevangenheid verloren."

Arends kreeg het advies van de politie om onder te duiken in het buitenland. Bij politie en justitie waren signalen binnengekomen dat mensen het op Arends gemunt hadden. De dreiging had te maken met zijn besluit het clubhuis te sluiten. Het is in Nederland slechts één keer eerder gebeurd dat een bestuurder de wijk moest nemen naar het buitenland.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie bevestigt dat op basis van onderzoek van justitie en politie aan Arends is geadviseerd onder te duiken. De zegsman voegde eraan toe dat het onderzoek sinds dat advies is voortgezet en dat dit duidelijk heeft gemaakt dat er nu geen dreiging meer is voor de locoburgemeester.

Inmiddels is Arends teruggekeerd.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,801
Diesel1,503

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden