Transport Online - DFDS start met keuring van vrachtwagens en opleggers in haven van Gent

DFDS start met keuring van vrachtwagens en opleggers in haven van Gent

DFDS start met keuring van vrachtwagens en opleggers in haven van Gent
26-05-2017 11:28 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

GENT - Vrachtwagens en opleggers die in en rond de haven van Gent rijden, kunnen voortaan bij DFDS terecht voor de keuring ervan. De Deense rederij en logistieke speler ontving hiervoor een goedkeuring van de Vlaamse minister van mobiliteit en openbare werken.

Transportbedrijven dienen in te staan voor de keuring van hun trekker en oplegger. Tot nu toe dienden ze daarvoor naar Stekene of Wondelgem te rijden. Voor hen is het erg handig en tijdbesparend dat ze hiervoor voortaan middenin het Gentse havengebied terecht kunnen. Deze jaarlijkse wettelijk verplichte keuring kan nu ook bij DFDS aan de Kennedylaan waar de werkplaats verder werd aangepast. Hierdoor kunnen de vervoersbedrijven heel wat CO2 en kosten besparen.

Vrachtwagens en opleggers konden reeds voor onderhoud en reparatie terecht bij DFDS. Het biedt hen daarnaast een hele waaier van activiteiten aan zoals wassen van trailers, reparatie en vervanging van banden, reparatie van motoren, plaatsen van nieuwe ruiten, diensten voor (gekoelde) containers en airco. De chauffeurs kunnen er ook dagelijks terecht voor een eerste nazicht.

DFDS werkt nauw samen met de grotere trailerverhuur en opereert daarvoor ook als ophaal- of afzetlocatie. Tevens voorziet DFDS ook in een ‘Pech onderweg service’ in een straal van 40 kilometer rond Gent.

DFDS doet hiermee niet langer enkel reparatie en keuring voor de eigen vloot, maar ook voor derden. Het verzorgt zowel Belgische als Nederlandse keuringen van opleggers. De Nederlandse keuringen blijven in hun werkplaats in Terneuzen doorgaan. Met deze tweede werkplaats, in de haven van Gent, is dit een voorbeeld van grensoverschrijdend samenwerken in de Kanaalzone Gent-Terneuzen.

De ‘Truck en trailer repair and maintenance services’ is op weekdagen open van 6 tot 22 uur, op zaterdag van 8 tot 16 uur.

Foto's

  • J.Roeland
    L. van Leeuwen

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions