Exeter Property Group en Heembouw bouwen 28.000 m2 distributiecentrum op Het Klooster

Exeter Property Group en Heembouw bouwen 28.000 m2 distributiecentrum op Het Klooster
25-05-2017 10:10 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

NIEUWEGEIN - Opnieuw kiest een partij voor ontwikkeling op bedrijvenpark Het Klooster in Nieuwegein. Exeter Property Group tekende woensdagmiddag voor een kavel van 37.580 m2. De investeerder realiseert een distributiecentrum van 28.000 m2. Exeter gaat het gebouw langdurig verhuren. Gesprekken met geïnteresseerde huurpartijen zijn al gaande. Heembouw start eind van het jaar met de bouw.

Wethouder Johan Gadella van Economische Zaken: "Met de realisatie van dit bedrijfspand komt er weer een toonaangevend distributiecentrum op Het Klooster. PostNL, DHL/Prologis en Somerset Capital Partners kozen recent voor Het Klooster. Het Klooster-Zuid heeft kort na de oplevering nu al een tweede grote grondtransactie. Hiermee verstevigen we de nummer 1 toppositie als nationale distributie hotspot."

Directeur Roniek Bannink van Exeter Property Group: "Deze acquisitie is in lijn met onze strategie om buiten directe acquisities ook moderne logistiek in core locaties in Europa te ontwikkelen. Nieuwegein is daarbij een uitstekende aanvulling op onze Nederlandse portefeuille die wij in de komende jaren ook verder willen uitbreiden."

Logistieke hotspot

Het logistieke beschikbare aanbod krimpt, maar de marktvraag is groot. Dat is de reden om op Het Klooster ook te starten met ontwikkelingen voor de marktvraag.

De directe beschikbaarheid van het pand is voor de hurende partij (logistieke dienstverleners) doorslaggevend. De toenemende vraag naar grotere distributiecentra en de afnemende beschikbare grond zorgt er ook voor dat er nieuwe (nationale) logistieke hotspots ontstaan. Nieuwegein profiteert van deze trend, blijkt uit onderzoek van makelaarsorganisatie Colliers International.

Bedrijvenpark Het Klooster ligt op een interessante locatie met een goede bereikbaarheid, omgeven door groen en water. Het bedrijvenpark is gelegen in de driehoek van de autosnelwegen A2, A12 en A27. Er is ruimte voor allerlei soorten bedrijven, variërend van MKB tot transport-, logistiek- en distributiebedrijven. De gemeente geeft op bedrijvenpark Het Klooster nog 30 hectare aan kavels uit. Ondernemers die interesse hebben om zich op Het Klooster te vestigen, kunnen contact opnemen met Jeanette Verbeek van de gemeente.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden