Transport Online - Aanhoudingen en doorzoekingen voor drugstransporten vanuit Zuid-Amerika

Aanhoudingen en doorzoekingen voor drugstransporten vanuit Zuid-Amerika

Aanhoudingen en doorzoekingen voor drugstransporten vanuit Zuid-Amerika
23-05-2017 17:11 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

DRIEBERGEN - In een groot Belgisch onderzoek naar geplande drugstransporten vanuit Zuid-Amerika naar de havens van Antwerpen en Rotterdam zijn vandaag in totaal zeventien aanhoudingen verricht. Dertien van de aanhoudingen vonden plaats in Nederland. In België waren dat er vier. De leeftijden variëren van 30 tot en met 61 jaar. In Nederland heeft de politie eenentwintig woningen en een bedrijfspand doorzocht. In België zijn er gelijktijdig op negen adressen doorzoekingen gedaan.

De aangehouden personen worden verdacht van de in- en/of uitvoer en het bezit van en de handel in verdovende middelen. Maar ook van deelname aan een criminele organisatie. Zij zijn van Servisch-Montenegrijnse, Bosnische, Albanese en Nederlandse origine.

Het onderzoek is in december 2014 gestart onder leiding van de onderzoeksrechter in Antwerpen. Via rechtshulpverzoeken wordt er nauw samengewerkt met het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie in Nederland. Ook hebben de Belgische Federale gerechtelijke politie-eenheden van Oost-Vlaanderen en Antwerpen de handen ineen geslagen met de Landelijke Eenheid van de Nederlandse politie.

Het gerechtelijk onderzoek leverde ernstige aanwijzingen naar meerdere actief opererende criminele organisaties. De organisaties tellen meerdere leden en opereerden op zowel Belgische als Nederlandse bodem.

Drugstransporten

Het onderzoek richt zich op verscheidene criminele organisaties die zich op continue en grootschalige wijze zouden hebben bezig gehouden met het organiseren van internationale cocaïnesmokkel vanuit Zuid-Amerika (Brazilië, Colombia of Ecuador). De geplande drugstransporten hadden België en Nederland als bestemming. De invoer van de verdovende middelen verliep via de Noordzee en in containers via de havens van Antwerpen en Rotterdam. De verdovende middelen zaten verstopt onder dekladingen, zoals dozen met bananen.

Overlevering

Van elf verdachten zal de overlevering aan de Belgische autoriteiten worden gevraagd. Vier verdachten zullen heden nog worden voorgeleid voor de Antwerpse onderzoeksrechter die zal oordelen over hun verdere aanhouding.

Naar aanleiding van de simultane huiszoekingen werd onder meer op de volgende items beslag gelegd : 200.000 EURO aan cash geld in diverse valuta, 3 kilogram cocaïne, 26 kilogram MDMA, een actieve cannabisplantage, 1 kilogram cannabis, een vuurwapen verschillende jammers en tal van Blackberry PGP’s.

In het belang van het lopende onderzoek, kan er geen nadere informatie naar buiten worden gebracht.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions