Clicky

 
Transport Online - Grote drukte op wegen verwacht tijdens hemelvaartweekend

Grote drukte op wegen verwacht tijdens hemelvaartweekend

Grote drukte op wegen verwacht tijdens hemelvaartweekend
23-05-2017 16:52 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers voor extra drukte op de Nederlandse wegen dit hemelvaartweekend. Naast de gebruikelijke files zal het extra druk worden richting de kust en het zuiden door recreatieverkeer en buitenlandse toeristen die het Hemelvaartweekend in Nederland doorbrengen.

In het weekend moeten weggebruikers rekening houden met vertragingen door werkzaamheden op de A4. Die leiden naar verwachting – in combinatie met mooi strandweer – tot grote drukte op de A44. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om goed voorbereid op weg te gaan, de omleidingsroutes en de actuele verkeersinformatie te volgen en rekening te houden met extra reistijd.

Woensdagavondspits

Naast de gebruikelijke files verwacht Rijkswaterstaat extra drukte door recreatieverkeer en buitenlandse toeristen die het hemelvaartweekend in Nederland doorbrengen. Ook vinden er woensdag evenementen plaats in Ahoy en de Ziggo Dome.

Wegwerkzaamheden A4 en A6

Rijkswaterstaat werkt vanaf vrijdagavond 21.00 uur tot maandagochtend 05.00 uur aan de A4 Amsterdam – Den Haag tussen de knooppunten Roelofarendsveen en Hoogmade. De weg richting Den Haag is daar dicht. Het verkeer richting Den Haag wordt omgeleid via Utrecht. Houd hierbij rekening met een extra reistijd die kan oplopen tot 60 minuten. Ook op de A44 wordt extra hinder verwacht. 

Daarnaast vinden er werkzaamheden plaats aan de A6. De A6 vanuit Almere richting Amsterdam is dicht tussen knooppunt Gooimeer en knooppunt Muiderberg. Verkeer wordt omgeleid via de A6, A27 en A1. Houd hierbij rekening met een extra reistijd die kan oplopen tot 30 à 60 minuten. Op de A1 vanuit Amersfoort richting Amsterdam is tussen de knooppunten Muiderberg en Diemen op vrijdag- en zaterdagavond slechts 1 rijstrook beschikbaar. Weggebruikers worden geadviseerd om de omleidingsroutes en de actuele verkeersinformatie te volgen.

Strand en evenementen

Vanwege het mooie weer moeten weggebruikers rekening houden met extra drukte richting de kust. Waarbij extra vertraging wordt verwacht op de A44 vanwege de werkzaamheden op de A4. In de regio Amsterdam wordt extra drukte verwacht op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond vanwege concerten in Ziggo Dome, de Johan Cruijff ArenA en AFAS Live.

Ga goed voorbereid op weg

Rijkswaterstaat stelt voor alle wegwerkzaamheden omleidingsroutes in. Deze worden met borden boven en langs de weg aangegeven. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om goed voorbereid op weg te gaan en de actuele verkeersinformatie te volgen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,084
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden