Clicky

 
Transport Online - Vervoersbedrijf GVB pleit voor investeringen

Vervoersbedrijf GVB pleit voor investeringen

Vervoersbedrijf GVB pleit voor investeringen
23-05-2017 11:44 | Algemeen | auteur ANP

AMSTERDAM - Het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB pleit voor extra investeringen in infrastructuur en materieel. Als dat niet gebeurt, dan wordt de zogenoemde metropoolregio Amsterdam op den duur onbereikbaar, zei algemeen directeur van het GVB, Alexandra van Huffelen dinsdag bij de presentatie van de jaarcijfers.

"Een ongeluk op de A10 zorgt steeds vaker voor verkeersinfarcten tot aan het Leidseplein. Dat lossen we alleen op met meer ov in de stad. En met minder auto's.'' Volgens het vervoersbedrijf moeten de gemeente en de regio op tijd voldoende materieel aanschaffen om tegemoet te komen aan de groei van de stad en het aantal reizigers.

Van Huffelen dringt er verder bij het Rijk op aan de huidige regelgeving voor het openbaar vervoer te moderniseren. Dat moet ertoe leiden dat reizigers in de Randstad altijd binnen een uur op de plaats van bestemming kunnen zijn.

Het GVB vervoerde vorig jaar opnieuw meer reizigers dan het jaar ervoor; 233,6 miljoen, bijna 3 procent meer dan in 2015. Hoewel de vervoerder een positief resultaat behaalde van 8,6 miljoen euro uit de operationele bedrijfsvoering, boekte het bedrijf onder de streep een nettoverlies van 7,2 miljoen euro. Dit komt omdat er bijna 19 miljoen euro nodig was voor extra onderhoud aan de Combino-trams.

Het vervoersbedrijf moest het vorig jaar ook met flink minder exploitatiesubsidie doen, 40,9 miljoen euro tegen 73,6 miljoen een jaar eerder. Dit neemt nog verder af. Volgens de directeur laat het jaarresultaat zien dat het GVB steeds minder afhankelijk is van die subsidie. "Behalve extra inkomsten uit reizigersgroei, realiseren we kostenbesparingen in de eigen bedrijfsvoering.''

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats