Clicky

 
Transport Online - D66 bijeen over gesprek met ChristenUnie

D66 bijeen over gesprek met ChristenUnie

D66 bijeen over gesprek met ChristenUnie
23-05-2017 11:31 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - De Tweede Kamerfractie van D66 is dinsdag bijeen om te praten over de kabinetsvariant van VVD, CDA, D66 én ChristenUnie. Informateur Edith Schippers noemde die combinatie maandag de enige combinatie van partijen waarmee verdere gesprekken kunnen worden gevoerd over een nieuw kabinet.

Eerder noemde D66-leider Alexander Pechtold het "onwenselijk'' om te gaan onderhandelen met de ChristenUnie. "Nu moet ik met mijn fractie gaan bespreken hoe we denken over de variant die Schippers voorlegt'', aldus Pechtold voor de vergadering. De twee partijen verschillen vooral van mening over medisch-ethische onderwerpen.

Pechtold wijst erop dat een coalitie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie maar een kleine meerderheid in de Tweede Kamer heeft van "76 zetels waar ook iedere D66-zetel telt''. Volgens hem is het goed dat ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers heeft laten weten dat er geen breekpunten zijn. "Dat klinkt beter dan: er is een breekpunt. Maar ik wil wel weten wat dat betekent'', aldus Pechtold.

Ook Segers is dinsdag in overleg met zijn fractie. Als beide fracties groen licht geven, dan organiseert Schippers een verkennend gesprek tussen de vier partijen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,132
Diesel1,822

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats