Clicky

 
Transport Online - Zes procent meer loon voor medewerkers DHL Parcel

Zes procent meer loon voor medewerkers DHL Parcel

Zes procent meer loon voor medewerkers DHL Parcel
23-05-2017 10:04 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - De medewerkers van DHL Parcel krijgen de komende drie jaar stapsgewijs zes procent meer loon. Ook krijgen ze een werkgelegenheidsgarantie voor de komende drie jaar. Dat staat in het principeakkoord van DHL Parcel met vakbonden FNV Transport & Logistiek en CNV Vakmensen.

Reinier Stroo, bestuurder FNV Transport & Logistiek: "Ik ben er trots op dat we bij DHL Parcel een mooie loonsverhoging en een werkgelegenheidsgarantie konden afspreken en dat diverse verslechteringen niet doorgaan. Zo wordt er niet getornd aan de overwerkberekeningen, de toeslagen voor onregelmatig werk, loondoorbetaling bij ziekte of jubileumuitkeringen. Dit akkoord is een mooie opstap voor andere cao-trajecten bij DHL."

Tjitze van Rijssel, bestuurder CNV Vakmensen: "Goed dat er een proef komt met zelfroosteren en thuiswerken. Er wordt veel gevraagd van de werknemers, daar mag ook flexibiliteit en vertrouwen van de werkgever tegenover staan. We zijn benieuwd naar de resultaten."

De cao DHL Parcel geldt voor 1700 mensen en heeft een looptijd van drie jaar, van 1 januari 2017 tot en met 31 december 2019. De resultaten worden positief aan de leden voorgelegd, die nog over het akkoord mogen stemmen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats