Clicky

 
Transport Online - Duitse A1 richting Hamburg gesloten na brand in vrachtwagen met gevaarlijke stoffen [+foto's]

Duitse A1 richting Hamburg gesloten na brand in vrachtwagen met gevaarlijke stoffen

Duitse A1 richting Hamburg gesloten na brand in vrachtwagen met gevaarlijke stoffen [+foto's]
23-05-2017 09:29 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

BOCKEL(D) - De Duitse A1 is richting Hamburg tussen Sottrum en Bockel blijft naar verwachting nog zeker tot woensdag afgesloten na een brand in een vrachtwagen met gevaarlijke stoffen.

De vrachtwagen kreeg maandagmiddag een klapband en begon te slingeren waarna hij kantelde en vervolgens in brand vloog. De 30-jarige chauffeur van de vrachtwagen wist zichzelf op tijd uit de cabine te bevrijden en raakte slechts lichtgewond. Ook een bestuurder van een auto die werd geraakt tijdens het ongeval wist ongedeerd de auto te verlaten.

De weg is door de brand ernstig beschadigd en moet gerepareerd worden.

Automobilisten en vrachtwagenchauffeurs stonden urenlang in de file. Later heeft de politie het verkeer via de afrit Stuckenbortel weggeleid. Echter enkele automobilisten waren nog niet teruggekeerd bij hun auto's wat opnieuw voor veel vertraging zorgde. "We begrijpen dat mensen uit de auto willen, maar ze moeten niet te ver weg gaan", aldus de politie.

Rond 02:00 uur dinsdagochtend was de weg richting Bremen weer vrij. Ongeveer 50 vrachtwagenchauffeurs hebben de gedwongen pauze gebruikt om aan hun rusttijd te voldoen. Dit betekent dat sommigen nog lagen te slapen toen hun rijstrook werd heropend.

"Medewerkers van de politie hebben ze laten slapen en hen in de vroege ochtend stuk voor stuk wakker gemaakt", vertelt een politiewoordvoerder.

Volgens de brandweer zijn er geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen tijdens de brand. De dampen die vrijkwamen zijn door een speciale meetmethode continue in de gaten gehouden. Daarom is er gnne gevaar geweest voor de gezondheid van de andere weggebruikers en omgeving.

Een gespecialiseerd bedrijf zal voor de berging van de beschadigde gevaarlijke lading zorgen. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,200
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden