Transport Online - EasyJet op zoek naar 450 nieuwe piloten

EasyJet op zoek naar 450 nieuwe piloten

EasyJet op zoek naar 450 nieuwe piloten
19-05-2017 14:09 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

LUTON - easyJet heeft deze week aangekondigd dat het vanaf juni dit jaar 450 piloten gaat werven via de nieuwe wervingscampagne ‘For the love of Flying’.

Deze wervingsactie voor piloten is de grootste in de geschiedenis van de maatschappij en overstijgt de record werving van vorig jaar. Toen ging het om 426 piloten. De beschikbare vacatures zijn zowel voor beginnende piloten als ervaren copiloten en Captains die van andere maatschappijen en van de luchtmacht komen. Alle piloten krijgen goede trainingen en volop kans hun carrière verder te ontwikkelen.

Momenteel zijn er meer dan 3.000 piloten in dienst bij easyJet. Deze piloten vliegen meer dan 265 easyJet-Airbussen op circa 870 routes in 31 landen. De nieuwe piloten gaan zich aansluiten bij easyJet in een enerverende tijd van aanhoudende groei. Nieuwe piloten komen terecht op de verschillende bases van easyJet, waaronder Schiphol.

Rond 300 van de 450 posities zijn voor beginnende piloten. Daarnaast is er een specifieke focus om meer vrouwen te werven via easyJet’s Amy Johnson initiatief. Via dit initiatief wil easyJet het ambitieuze doel bereiken dat in 2020 minstens 20% van de piloten die in opleiding zijn, vrouw zijn. Wereldwijd zijn slechts drie procent van de piloten in de commerciële luchtvaart vrouw en slechts 450 hebben de rang Captain.

Gezagvoerder Brian Tyrrell, Head of Flight Operations, zegt: “We zien er naar uit om binnenkort 450 vacatures open te stellen voor nieuwe easyJet-piloten.”

“Wij zijn er trots op dat ons team zoveel talent bevat. We bieden onze piloten een duidelijk carrière pad om zich sneller van copiloot tot gezagvoerder te ontwikkelen in vergelijking tot andere maatschappijen.”

“Het is voor de nieuwe piloten een goed moment om zich bij easyJet aan te sluiten. easyJet bevindt zich als Europees leidende maatschappij in een tijd van continue groei en ontwikkeling. Ik zie er naar uit om de succesvolle sollicitanten binnenkort te mogen ontvangen.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions