Transport Online - VVD-voorzitter Keizer legt functie neer

VVD-voorzitter Keizer legt functie neer

VVD-voorzitter Keizer legt functie neer
18-05-2017 14:10 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - VVD-voorzitter Henry Keizer legt per direct zijn functie neer. Hij heeft dat donderdag laten weten in een persverklaring. Keizer ligt onder vuur vanwege mogelijke financiële malversaties.

Keizer noemt het in zijn verklaring een "onwenselijke situatie'' dat hij komend weekend op het VVD-congres zou worden herbenoemd als voorzitter. Dit terwijl hij tegelijkertijd zijn taken als partijvoorzitter tijdelijk had neergelegd vanwege het integriteitsonderzoek dat naar zijn handelen loopt.

"Het is daarom dat ik heb besloten om mijn voorzitterschap van de VVD per direct neer te leggen'', aldus Keizer. "Dat was geen gemakkelijk besluit, omdat ik met hart en ziel aan onze partij verknocht ben.''

Volgens onderzoeksjournalisten van Follow the Money kocht Keizer in 2012 voor te weinig geld het uitvaartbedrijf De Facultatieve. Hij zou daarbij een dubbele pet op hebben gehad. Keizer spreekt van een stroom "onware beschuldigingen en insinuaties''.

Keizer zegt dat hij zich van tevoren heeft gerealiseerd dat het voorzitterschap hem tot een publiek persoon zou maken, maar dat hij niet was voorbereid op wat er de laatste weken over hem heen is gekomen.

"Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor mijn gezin zijn dit onvoorstelbaar zware dagen. Misschien zegt u: dat hoort er nu eenmaal bij. Maar u kunt zich hopelijk voorstellen dat het enorm ingrijpend is om van het ene moment op het andere aan de schandpaal te worden genageld'', aldus Keizer.

Hij laat weten dat voor een aantal mensen het vonnis meteen was geveld: deze man deugt niet. "Aan de andere kant heb ik van heel veel mensen, binnen en buiten de partij, warme steunbetuigingen en goede wensen mogen ontvangen.''

Het hoofdbestuur van de VVD respecteert het besluit van Keizer. Vicevoorzitter Jeanette Baljeu heeft de taken van Keizer voorlopig overgenomen. Zij laat weten dat Keizer veel voor elkaar heeft gekregen. 'Zo was hij de motor achter de grootste partijvernieuwing sinds de oprichting in 1948''.

De VVD-commissie die de integriteit van Keizer onderzoekt, gaat nog bekijken of zij het onderzoek voortzet, aldus een woordvoerder.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,651
Diesel1,300

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions