Clicky


Rien Goorden Transport Oudenbosch BV failliet verklaard [UPDATE]

Rien Goorden Transport Oudenbosch BV failliet verklaard [UPDATE]
18-05-2017 12:08 | Faillissementen | auteur Redactie [FE]

OUDENBOSCH - [update 11:58 uur] Voor de rechtbank van Zeeland-West-Brabant is op dinsdag 16 mei Rien Goorden Transport Oudenbosch BV failliet verklaard.

Aan curator mr. Tilman is medegedeeld dat een diefstal van twee ladingen in het verleden ten grondslag aan het faillissement. "De directie vertelde mij dat een diefstal van twee ladingen de nodige financiële impact heeft gehad op het bedrijf. Hierbij is het bedrijf financieel gezien in een negatieve spiraal terechtgekomen qua liquiditeit", aldus de curator.

Bij het bedrijf werken volgens de curator elf werknemers.

De curator is hoopvol gestemd over een doorstart: "Ik ben hoopvol gestemd over een doorstart waarbij een substantieel deel van de werkgelegenheid behouden zal blijven." De doorstart zal door een derde partij worden uitgevoerd, niet door de huidige eigenaar.

Rien Goorden Transport is eind jaren tachtig ontstaan als eenmanszaak, meldt de bedrijfswebsite. Inmiddels is Rien Goorden Transport uitgegroeid tot een bedrijf met twintig voertuigen. Sinds 1997 richt het bedrijf zich volledig op stukgoed vervoer van en naar Duitsland. Op dit moment verzorgt het bedrijf dagelijks groupagezendingen van en naar het Ruhrgebied in Duitsland.