Clicky


Dalhuisen rijdt klimaatneutraal

Dalhuisen rijdt klimaatneutraal
17-05-2017 15:09 | Klimaat | auteur Redactie [FE]

EPE - Vanaf medio mei rijden de vrachtwagens van Dalhuisen Olie klimaatneutraal middels TRAXX zero. TRAXX zero is een klimaatneutrale diesel die de CO2-uitstoot reduceert en de restuitstoot compenseert. Dit laatste gebeurt door te investeren in gecertificeerde duurzame energieprojecten. Deze combinatie van CO2-reductie en CO2-compensatie levert een klimaatneutrale diesel op waarmee dieselvoertuigen netto geen CO2-uitstoot meer veroorzaken.

TRAXX zero is een product dat door Dalhuisen Olie gevoerd wordt en dat door efficiëntere verbranding het brandstofverbruik, en dus CO2-uitstoot, reduceert. Om de resterende CO2-emissies te compenseren is een samenwerking aangegaan met de Climate Neutral Group, marktleider in de Benelux voor reductie en compensatie van CO2-uitstoot. Zij investeren vervolgens in andere vormen van duurzame energie, zoals windmolens. De controle en verificatie van deze projecten gebeurt door onafhankelijke partijen zoals Tüv.

Dalhuisen Olie was in het kader van ‘Dalhuisen Duurzaam’ al langer bezig met brandstofbesparing om CO2-uitstoot te reduceren. Zo behaalde het eind 2014 al de Lean and Green Star als gevolg van 22 porocent CO2-reductie in vijf jaar tijd.

"In ons besef van een veranderende maatschappij, kiezen wij, juist als brandstofleverancier, bewust voor direct toepasbare milieutechnische- en economische voordelen voor zowel onze klanten als onszelf", aldus directeur Peter Dalhuisen.