Transport Online - Groot aantal inkilmmers in Hoek van Holland in afgelopen dagen

Groot aantal inkilmmers in Hoek van Holland in afgelopen dagen

Groot aantal inkilmmers in Hoek van Holland in afgelopen dagen
17-05-2017 13:47 | Criminaliteit | auteur Redactie [FE]

HOEK VAN HOLLAND - De Koninklijke Marechaussee heeft sinds zaterdag tot en met woensdagochtend 31 Albanezen aangetroffen in trailers op Hoek van Holland. De mannen wilden illegaal de oversteek naar Groot-Brittannië maken. In twee gevallen ging het om minderjarigen. Daarnaast is een 24-jarige man aangehouden op verdenking van ID-fraude.

Dinsdagnacht kreeg de Marechaussee een melding dat meerdere personen over het hek waren geklommen. Een zoekslag op het terrein leidde naar drie opleggers waar een groep van twaalf Albanezen in zat verstopt.

Afgelopen weekend was het op diverse momenten raak. Zo werden zondag op aanwijzing van een migratiehond vier mannen gesnapt die zich schuil hielden op de as van een trailer. Een dag ervoor wist de hond ook al tien inklimmers op te sporen.

Een 24-jarige man dacht tijdens de uitreiscontrole de Marechaussee te slim af te zijn door een vals Roemeens paspoort te tonen. Ondanks dat het paspoort, een zogeheten look-a-like, niet van echt te onderscheiden was, vertrouwden de verbalisanten het niet. Na onderzoek bleek het inderdaad om een vals document te gaan.

Alle aangetroffen Albanezen zijn het vreemdelingentraject ingegaan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,563

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen